ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  (08/03/2013 ) 

Την Παρασκευή, 8 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Αγκιστρίου με τίτλο:«Είσαι όμορφη γιατί είσαι γυναίκα!»

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Ευαγγελία Σεργιανίτη, Δημοτική Σύμβουλος, η οποία παρουσίασε τους καλεσμένους και μίλησε για την σημασία της σημερινής εκδήλωσης ενώ τόνισε την βοήθεια της εταιρείας     Hellenic Seaways που κάθε χρόνο στηρίζει με χορηγία την εκδήλωσή αυτή αλλά και κάθε εκδήλωση στο νησί μας.

Η ομιλία ξεκίνησε με την κα Σταματίνα Γκατζώνη, ειδική σύμβουλος διατροφής και υγείας και νοσηλεύτρια του τμήματος προαγωγής υγείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, η οποία μίλησε για το γυναικείο σώμα και τους «εχθρούς» και «σύμμαχούς» του. Τόνισε την σημασία των αντιοξειδωτικών ουσίων για την προστασία του οργανισμού και την σπουδαιότητα της σωστής και ισσοποπημένης διατροφής για την υγεία μας. Αναφέρθηκε επίσης για ένα νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στο Δήμο Αγκιστρίου, μέσα από το γραφείο εθελοντισμού του δήμου με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στην προαγωγή υγείας και την δημιουργία Κάρτας Υγείας για όλους τους δημότες. Το λόγο πήρε η κα Όλγα Βουγά, Πρόεδρος του ΔΣ, η οποία και σχεδίασε το πρόγραμμα αυτό μαζί με εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και κοινωνιολόγους και έκανε μια σύντομη παρουσίασή του. Στην συνέχεια η κα Τατιάνα Σοφιάδου, αθλήτρια κολύμβησης και γυμνάστρια, ανέλυσε τα οφέλη της γυμναστικής τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή. Μίλησε για τις ώρες και τους τρόπους άθλησης και αναφέρθηκε σε κάθε είδος γυμναστικής ξεχωριστά.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το λόγο πήρε η κα Αναστασία Νάργου, δημοτική σύμβουλος, η οποία και αναφέρθηκε στην ομορφιά που έχει κάθε γυναίκα μέσα της αλλά και στην προσπάθεια που κάνει, πετυχημένη και μη, για να την εξωτερικεύσει.

Ακολούθησαν κληρώσεις με δώρα από αντιπροσώπους στο νησί των εταιρειών, Avon και Οriflame ενώ επαγγελματίες του νησιού που ασχολούνται με την ομορφιά, Αναστασίου Σοφία, Γερεμιάν Βίκυ, Λογοθέτη Αφροδίτη, Λογοθέτη Κατερίνα και Νάργου Ειρήνη εβγαλαν με την τέχνη τους την εσωτερική ομορφιά κάθε γυναίκας .