ΔΗΜΟΣ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
This is an example of a HTML caption with a link.
Ανακοινώσεις
Αποφάσεις Δημάρχου
Θέματα Δημ/κού Συμβουλίου
Αποφάσεις Δημ/κού Συμβουλίου
Θέματα Οικ/μικής Επιτροπής
Αποφάσεις Οικ/μικής Επιτροπής
Θέματα Τουριστικής Επιτροπής
Αποφάσεις Τουρ/κής Επιτροπής
Διακηρύξεις 
 
Ο Δήμος του Αγκιστρίου

Εκδηλώσεις το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (19/06/2012 ) 

Ο Δήμος Αγκιστρίου υποδέχτηκε το καλοκαίρι με δύο εκδηλώσεις το τριήμερο του Πνεύματος. Τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» με χοροδιδάσκαλο την κυρία Πεπυ Χατζηθεοδώρου και τμήμα των χορευτών της «ΔΩΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ» άνοιξαν την αυλαία το Σάββατο 2 Ιουνίου στο λιμάνι του Μεγαλοχωρίου γεμίζοντας το χώρο με παραδοσιακή μουσική και χορό.

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Νάργου Αναστασία, Δημοτική Σύμβουλος, καλωσορίζοντας τον κόσμο και υπενθυμίζοντας σε όλους τη σημασία και αξία του χορού και της μουσικής ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο του Αγκιστρίου κύριο Ιωάννη Αθανασίου που τόνισε την σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων τη σημερινή δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά εποχή.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία Βουγά Όλγα, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, που έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία του χορού από την αρχαιότητα ενώ έκλεισε με την προσδοκία ότι τέτοια εποχή του χρόνου θα χορέψουν και τμήματα του Αγκιστρίου με την παραδοσιακή αρβανίτικη φορεσιά του νησιού. Ο λόγος δόθηκε στην κυρία Σεργιανίτη Ευαγγελία, Δημοτική Σύμβουλο, που παρουσίασε τους χορούς και τα τμήματα και έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της βραδιάς.

Ο Στόχος μας επιτεύχθηκε και τη μουσική-χορευτική παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου κατακλύζοντας το χώρο και χορεύοντας και οι ίδιοι τους γνωστούς παραδοσιακούς μας ρυθμούς. Την Κυριακή 3 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Αγκιστρίου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μια φάρμα για τα ζώα» διασκευή από το έργο του Τ.ΟΡΓΟΥΕΛ. Οι ηθοποιοί μαζί με τις κούκλες – Muppets, τη μουσική και το χορό μάγεψαν το κοινό, μιλώντας για την δημοκρατία και τη συλλογική συμμετοχή στα κοινά.

Και οι δύο εκδηλώσεις έγιναν με ευγενικές χορηγίες της Hellenic Seaways, της Aegean Flying Dolphin, των εστιατορίων, Το Αγκίστρι και Η Πίτα του Νάσου που πρόσφεραν την διατροφή τους ενώ η μετακίνηση μέσα στο νησί πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του κυρίου Βασίλη Τζάνου.